“Vatten och landskap”

I november månad håller jag en onlinekurs och livekurs på Kulturfyren med temat “Vatten och landskap” Vi kommer gå igenom hur man kan måla båtar, vågor, himlar och landskapsmåleri och bildkomposition.

Kursinnehåll

Webbkursen är uppdelad på 5 tillfällen – en gång i veckan under 5 veckors tid. Du kan välja mellan att gå en dagskurs (bra för dig som är dagledig), eller en kvällskurs – för dig som arbetar dagtid och kan bäst på kvällen. Under kursen går vi igenom hur man gestaltar vatten och landskap och en del teori som bildkomposiotion. Vi kommer att öva på att måla vatten, och vattenspeglingar med inslag av båtar, fåglar eller djur mm. Kursen vänder sig till dig som vill utveckla sitt vatten, landskapsmåleri och fungerar bra till dig som gillar utmaningar! Nybörjare är också välkomna! Det finns ett kursprogram som vi går igenom och inspireras av.

Kursprogram

Vi målar motiv som båtar med vattenspeglingar och landskap. Du får lära dig att måla en himmel på fem olika sätt och bildkomposition mm. Kursprogrammet (online) kommer på din epost innan kursstart. Programmet finns utskrivet på livekursen.

Material

Jag mailar ut en lista med förslag på färger och akvarellpapper jag använder för vatten och landskapsmåleri. Välj det papper du använder mest. Detta är endast förslag på material. Allt material ingår i livekursen, samt underlag.

Vilken utrustning behöver jag för onlinekursen?

För att delta behöver du en dator med kamera, eller iPad/surfplatta ansluten till ett bredband eller uppkopplat wifi-nät.

Inspelning och repris

Alla webblektioner spelas in och kan ses för en repris på Vimeo hur många gånger som helst. Det finns även kapitel som man kan klicka på. Efter inspelningen får du ett lösenord till en mapp där alla lektioner samlas. Efter avslutad webbkurs kan du köpa och ladda ner alla lektioner för 300kr till datorn.

Feedback

När du som deltagare målat klart din akvarell kontaktar du mig via epost. Du berättar om din akvarellmålning och jag ger dig konstruktiv kritik på din målade akvarell under ca 20 minuter. Jag undervisar i vårt feedback möte med en wacombräda och kan rita och kommentera vid behov. Kan även skicka skissen som förslag på din akvarell efter mötet. Feedbacken kommer att fortsätta december ut om du inte hunnit måla din akvarell under onlinekursen!

Kursdagar

Kvällskursen startar kl 19.00 på torsdagar
Del 1: 5:e november
Del 2: 12:e november
Del 3: 19:e november
Del 4: 26:e november
Del 5: 3:e december

Kursplatser

Jag tar emot 12 deltagare för webbkursen och 8 deltagare för livekursen. Obs! Anmälan är bindande för livekursen.

“Vatten och landskap” på Kulturfyren

Livekursen den 20-22:e november är fullsatt. Livekursen den 27-29:e november har tre platser kvar. Tiderna är kl 9-17 tre heldagar. Ateljén är bokad på Kulturfyren dessa tre heldagar med start fredag kl 9.00. Kravet är att du är frisk och vill komma till Stockholm. Mer information om livekursen skickas på epost efter kursanmälan. Vi brukar bli åtta deltagare som samlas under dessa dagar.

Kurspriser

Onlinekurs med personlig feedback
Pris: 3000kr med fem inspelade lektioner som du kan se i repris på Vimeo. Detta är en akvarellkurs online med personlig feedback med fem kurstillfällen. Efter ett par dagar byter jag ut filmen till en ny version som visar mer av min palett och målningen. Jag har även en återträff på zoom där jag visar en pdf på deltagarnas akvareller som målats under kursen. Du kan köpa och ladda hem akvarellfilmerna efter avslutad onlinekurs.

Akvarellkurs live
Live på Kulturfyren tre heldagar fre-sön.
Pris 3600:- Material och kurslokal ingår.

Vill du veta mer om mina webbkurser?

Läs mer här

Här kan du följa kursanmälningar för vatten och landskapskursen i november. 

Läs mer här


Kursanmälan