“Vatten och landskap”

I januari-februari månad håller jag en onlinekurs på temat “Vatten och landskap” Du får lära dig hur man kan måla båtar, vågor, himlar och landskapsmåleri mm.

Onlinekursen är fullbokad. Nästa kurs kommer i juni 2021

Kursinnehåll

Webbkursen är uppdelad på 5 tillfällen – en gång i veckan under 5 veckors tid. Under kursen går vi igenom hur man gestaltar vatten och landskap och en del teori som bildkomposition och medföljande övningar. Vi kommer att öva på att måla vatten, och vattenspeglingar med inslag av båtar, fåglar eller djur. Kursen vänder sig till dig som vill utveckla sitt vatten, landskapsmåleri och fungerar bra till dig som gillar utmaningar! Nybörjare är också välkomna! Det finns ett kursprogram som vi går igenom och inspireras av när vi målar.

Kursprogram

Vi målar motiv som båtar med vattenspeglingar och landskap. Du får lära dig att måla en himmel på fem olika sätt och bildkomposition. Kursprogrammet kommer på din epost innan kursstart.

Material

Jag mailar ut en lista med förslag på färger och akvarellpapper jag använder för vatten och landskapsmåleri. Välj det papper du använder mest. Detta är endast förslag på material.

Vilken digital utrustning behöver jag för onlinekursen?

För att delta behöver du en dator med kamera, eller iPad/surfplatta ansluten till ett bredband eller uppkopplat wifi-nät. Du behöver ladda ner zoom-programmet och följa instruktionerna. Skickar länk efter anmälan var du kan hämta ladda ner detta.

Feedback

När du som deltagare målat klart din akvarell kontaktar du mig via epost. Du berättar om din akvarellmålning och jag ger dig konstruktiv kritik på din målade akvarell under ca 10-20 minuter. Jag undervisar i feedbacken med ett digitalt ritbord och kan rita och kommentera vid behov. Önskar du behålla mina skissförslag kan jag skicka den efter vårt möte. Feedbacken kommer att fortsätta mars ut om du inte hunnit måla din akvarell under kurstiden.

Kursdagar

Kvällskursen startar kl 19.00 på torsdagar
Del 1: 28:e januari (bildkomposition mm)
Del 2: 4:e februari (akvarellteknik mm)
Del 3: 11:e februari (demonstrationsmålning)
Del 4: 18:e februari (demonstrationsmålning)
Del 5: 25:e februari (demonstrationsmålning)

Kursplatser

Jag tar emot 10 deltagare för webbkursen med kurstemat “Vatten och landskap”.

Kurspriser

Pris: 3000kr med fem inspelade lektioner som du kan se i repris på Vimeo. Detta är en akvarellkurs online med personlig feedback med fem kurstillfällen.

Inspelning och streaming

Alla webblektioner spelas in och kan ses via streaming på Vimeo hur många gånger som helst under kurstiden. Efter varje avslutat lektion och inspelningen får du ett lösenord till en mapp där alla lektioner finns. Efter ett par dagar byter jag ut filmen till en ny version som visar andra vinklar och högre bildkvalité.

Ladda hem filmerna

Efter avslutad webbkurs kan du köpa och ladda ner alla lektioner i valfri bildupplösning.

Återträff

Jag brukar visa en pdf via zoom som avslutning på onlinekursen. Här visar jag alla målningar som skickats in på deltagarnas akvareller som målats under kursen.

Vill du veta mer om mina webbkurser?

Läs mer här


Kursanmälan