Mitt konstnärsskap

Daniel har sedan unga år främst arbetat med akvarellen i sitt konstnärsskap. Det tre senaste åren beslutade han sig för att utveckla akvarellmåleriet genom att måla nästan varje dag. Djur, fågel och naturmotiv är något som ligger honom varmt om hjärtat. På senare tid har Daniel koncentrerat sig på landskapsmåleri ofta med inslag av djur och fåglar.

Han är bosatt i Blackeberg med familj och arbetar även med grafisk design i sitt företag Happy Design. Sedan 5 år håller han akvarellkurser på Kulturfyren i Stockholm där han undervisar akvarellteknik och landskapsmåleri. Daniel har ställt ut på Stockholms Konstsalong 2015 där det visades konst från 100 konstnärer från hela landet i Bergrummet på Skeppsholmen, det var en mycket trevlig och välbesökt utställning. Andra utställingar har varit Galleri Norrsken tillsammans med keramikern Lena Sporre 2015 samt Kulturfyren 2015 tillsammans med konstnären Magnus Fröidh.

2018 höll Tina Thagesson och David Meldrum och Daniel en gemensam utställning  på Galleri Movitz som blev en uppskattad utställning. Under fyra års tid har jag även medverkat i den jurybedömda höstsalongen på Edsvik som utställare.

Akvarelltekniken bygger på att måla på ett spontant sätt med mycket vatten och ett naturtroget sätt. Daniel arbetar oftast utifrån egna foton och referensbilder och skapar sig en egen tolkning av motivet. Förebilder och inspiratörer är Darren Woodhead, Peter Nilsson, Karl Mårtens, Jake Winkle, Joseph Zubkovic, Alvaro Castagnet och Herman Pekel, Igor Mosiychuk mfl.